Om SM för unga plåtslagare

”SM för unga plåtslagare” är en årlig återkommande tävling som organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, plåtslageribranschens organisation för rekrytering och utbildningsfrågor, på uppdrag av Plåtslageriernas Riksförbund och Byggnads.

”SM för unga plåtslagare” är en årlig och rikstäckande tävling för gymnasieelever på byggprogrammet i åk 3, med inriktning byggnadsplåtslageri. Här ges en möjlighet att visa upp sin skicklighet i en kul och uppskattad tävlingsform – inte minst inför publik. En finalplats är såklart alltid en bra merit.

Uttagningstävlingar

I början av varje år genomförs uttagningstävlingar på de gymnasieskolor som har byggplåtelever. Det bästa bidraget från varje skola skickas till en central jury för bedömning. Via noggrann granskning sållas sedan 6 finalister fram.

SM-final med stor publik

Någon månad senare är det dags för SM-final som vartannat år arrangeras i Katrineholm och vartannat år i samband med Yrkes-SM (som nästa gång är 2016 i Malmö).

Underhållning

SM-finalen är en riktigt kul tillställning, både för de tävlande och åskådarna. SM-finalen 2013 hade vi vår klättervägg (med plåtfasad) och prova-på verkstad. Dessutom brukar vi krydda med underhållning av annat slag, senast med ett uppskattat framträdande av The Outriggers.

Alla tittar på dig

Men oavsett alla kul inslag är det de tävlande som står i fokus. Stämningen brukar vara lite lagom spänd och nervös. Det är ju inte varje dag, du som plåtslagare jobbar på tid och inför publik. Men det är en upplevelse att bära med sig.

Läs om tidigare SM-finaler

SM-finalen för unga plåtslagare 2017 »
SM-finalen för unga plåtslagare 2016 »
SM-finalen för unga plåtslagare 2015 »
SM-finalen för unga plåtslagare 2014 »
SM-finalen för unga plåtslagare 2013 »
SM-finalen för unga plåtslagare 2012 »
SM-finalen för unga plåtslagare 2011 »

pvf-katrineholm

PVF Teknikcentrum, Katrineholm