SM-guld i plåtslageri till Hadi Barbari från Uppsala!

Hadi Barbari från Uppsala tog hem SM-guldet under dagens final för unga plåtslagare i Katrineholm. Det var mycket jämnt i toppen, men Hadi Barbari var snabbast och lyckades få till bäst helhetsintryck.

Tävlingsuppgiften bestod av flera olika delar. Dag ett inleddes med ett kundmöte och därefter följde planering i form av måttning och tillklippning av plåten. Dag 2 blev det skarpt läge, då de tävlande fick 6 timmar på sig att utföra jobbet, dvs. klä in ett mindre skärmtak med avslut mot ett murkrön. Det visade sig bli en tuff uppgift och endast tre av de sex finalisterna lyckades bli klara inom den angivna tidsramen. Hadi blev klar först och det var också han som gjorde bäst helhetsintyck, vilket avgjorde saken.

– Det är jättekul att få uppnå det jag drömt om och kämpat för, sa en glad och nöjd Hadi.

Förutom äran och guldmedaljen fick Hadi ta emot en vinstsumma om 6000 kr. Hadi Barbari var tidigare elev vid Uppsala Yrkesgymnasium och arbetar sedan studenten i våras, på Uppsala plåtslageri.

Juryns motivering:
För ett väl utfört arbete som uppfyller både byggregler och kundens önskemål, där både arbetsmiljö och noggrannhet hållits på hög nivå. Genom kunskap och precision har transporter, tids- och materialåtgång hållits på lägsta möjliga nivå. För ett arbete som ger lönsamhet, låg miljöpåverkan och nöjda kunder. Avgörande för juryns beslut var helhetsintrycket samt ett snabbt och effektivt utförande.

Medaljörerna i SM för unga plåtslagare 2020:

1:a Hadi Barbari, Uppsala Yrkesgymnasium, Uppsala

2:a Alexander Stüffe, Nobelgymnasiet, Karlstad

3:a Rasmus Eriksson, Anders Ljungstedts gymnasium, Linköping

På delad 4:e plats kom:
​Adam Hanlinder, Kattegattgymnasiet, Halmstad
Oscar Riberg, Alléskolan, Hallsberg
Jenz Järvå, Stockholm Byggtekniska Gymnasium, Stockholm

De delar av finalen som livesändes på Facebook, kan fortfarande ses på facebook.com/bliplatslagare. Bilder och filmer från finalen finns även på @bliplatslagare på Instagram och på smup.se.

”SM för unga plåtslagare”är en årlig återkommande tävling som organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, plåtslageribranschens organisation för rekrytering och utbildningsfrågor, på uppdrag av Plåt & Ventföretagen och Byggnads.

Huvudsponsorer för SM för unga plåtslagare 2020 är Bevego och Plannja.

Bildgalleri

SM 2020 i media