SM-guld i plåtslageri till Erik från Stockholms byggtekniska gymnasium

Erik Teuchler från Stockholms byggtekniska gymnasium i Kista genomförde sitt finaluppdrag med noggrannhet och finess. Det gav honom segern i SM för unga plåtslagare 2016. Finalen avgjordes inför stor publik och Kungen på Yrkes-SM i Malmö fredagen den 13 maj.

Plåtslagarnas tävlingsuppgift innebar tillverkning av en ventilationshuv för betongtegeltak. Den krävande kunden var dessutom på plats, så förutom att leverera en korrekt tillverkad produkt gällde det att också uppvisa en god kundkontakt. Den som klarade utmaningen bäst var Erik Teuchler från Stockholms byggtekniska gymnasium i Kista. Erik vinner äran, 5000 kr till sig själv och 10 000 kr till klassen.

Det var en nöjd Erik som tog emot guldmedaljen och han anade vad som gav honom segern.
– Det beror nog på att jag var lite mer genomtänkt med det estetiska.
Juryn instämde och berömmer Erik för hans noggrannhet och finess.

Tävlingsledare Niklas Angelöf är generellt mycket nöjd med de tävlandes insatser och betonar den höga nivån på arbetet.
– Alla har jobbat väldigt fokuserat och det var jämnt in i det sista, säger han.

Medaljörerna i ”SM för unga plåtslagare 2016” är:
1:a Erik Teuchler
, Stockholms byggtekniska gymnasium, Kista
2:a William Hedman
, Lugnetgymnasiet, Falun (Sandviken)
3:a David Rudberg
, Högbergsskolan, Tierp

Succe för #takselfie
SM för unga plåtslagare genomfördes i två dagar under Yrkes-SM på Malmömässan. 1000-tals ungdomar tittade på de tävlande plåtslagarna och besökte plåtslagarmontern för att få prova på yrket. Både med verktyg vid tillverkning av visselpipor och ljusstakar i plåt och för att faktiskt beträda ett tak i full plåtslagarmundering och givetvis ta en #takselfie! Prova-på-aktiviteterna gjorde stor succé!

Tårtkalas och kungabesök
Succé gjorde även Kungen som kom förbi för att titta på och prata med de tävlande plåtslagarna och för att få lära sig mer om branschen. Eftersom SM för unga plåtslagare i år dessutom firar 30 år som uppskattad tävling, bjöds det på tårtkalas under fredagen, vilket såklart var mycket uppskattat.

Högupplösta bilder finns publicerade på MyNewsdesk www.mynewsdesk.com/se/pressroom/pvf-plaat-ventforum-ab.

Se även Instagram: #takselfie

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar inom bygg, design, industri, it, service, vård- och tekniksektorn. Läs mer >>

”SM för unga plåtslagare 2016” sponsras av BEVEGO, Heco, Makita, Roofac, Uveco, Weland och Plannja.